Israel: Syrië heeft schuld aanslagen

JERUZALEM, 9 JULI. Hoge Israelische functionarissen hebben vandaag Syrië verantwoordelijk gesteld voor een recente reeks aanslagen en aanvallen op de door Israel gecontroleerde "veiligheidszone' in Zuid-Libanon en gedreigd met een eventuele militaire interventie.

Israelische gevechtshelikopters hadden eerder op de dag raketten afgevuurd op guerrillafaciliteiten op enkele kilometers ten zuiden van de Libanese hoofdstad Beiroet. Een en ander vormde kennelijk het antwoord op met name de dood van twee Israelische militairen die gisteren in de door Israel gecontroleerde "veiligheidszone' in Zuid-Libanon om het leven kwamen in een hinderlaag van het door Syrië gesteunde Volksfront voor de Bevrijding van Palestina - algemeen commando (PFLP-gc). De Israelische minister van buitenlandse zaken Shimon Peres beloofde vanochtend al dat de groep van Ahmed Jibril voor de Israelische doden zou betalen. (Reuter, AP)