Fraude ontdekt in namaak Ferrari's

MODENA, 9 JULI. Tijdens een inval in werkplaatsen in Modena en Cremona heeft de Italiaanse politie twee monteurs aangehouden die zich bezighielden met het namaken van sport-Ferrari's.

De ex-werknemers van de beroemde Italiaanse sportwagen-fabriek hadden de hand gelegd op de bouwtekeningen van ondermeer de Ferrari Testarossa 250 uit 1954, die zo nauwkeurig werd nagebouwd dat kopers uit Japan, Zwitserland, Engeland en de Verenigde Staten de wagens - die minimaal 350.000 gulden per stuk opbrachten - voor echt versleten. De verkoop werd geregeld door twee Zwitsers die inmiddels eveneens zijn gearresteerd. De politie kwam op het spoor van de fraude na een tip van de Ferrari-fabriek in Modena, die herhaaldelde verzoeken kreeg voor onderdelen van de wagens die officieel niet meer worden gebouwd.