EVREUX, 9 JULI. Het duel om de gele trui is deze ...

EVREUX, 9 JULI. Het duel om de gele trui is deze week een spel van seconden. Een strijd tussen twee sprinters. Gisteren besliste Wilfried Nelissen het gevecht in zijn voordeel. Met twee tellen voorsprong onttroonde de Belgische sprinter in Evreux zijn rivaal Cipollini als leider.

De Italiaan had in de etappe die ging van Avranches naar Evreux, bij twee van de drie bonificatiesprints Nelissen verslagen. Cipollini's voorsprong was uitgegroeid tot tien seconden, maar Nelissen had het laatste woord. Hij wiste het verschil op de streep weg door als tweede te finishen achter Skibby. Het leverde hem een bonus op van twaalf tellen. Cipollini verdiende geen extra tijd, want hij eindigde als zevende. De Italiaan had een etmaal eerder in de ploegentijdrit Nelissen uit het geel gereden.