Den Haag moet extra 11 miljoen gulden bezuinigen

DEN HAAG, 9 JULI. De gemeente Den Haag moet dit jaar nog eens 11,4 miljoen gulden bezuinigen.

Dat blijkt uit de verplichte tussentijdse rapportage van de gemeentelijke diensten. In de Voorjaarsnota werd dit jaar ook al een bezuiniging van ruim elf miljoen aangekondigd. De gemeente hoopt in 1994 een sluitende begroting te kunnen presenteren. Den Haag verkeert al geruime tijd in financiële problemen. Zo bleek in 1991 dat het budget met 250 miljoen gulden was overschreden, tien procent van het totale budget. De gemeente vroeg het Rijk een bedrag van 500 miljoen gulden. In oktober vorig jaar besloot het kabinet 70 miljoen uit te trekken voor de gemeente. Mogelijk krijgt Den Haag volgend jaar nog eens 35 miljoen gulden van het Rijk. De tussentijdse rapportages zijn bedoeld om beter zicht te houden op de financiële huishouding van de diensten.