Chinese brouwerij emissie in trek

De eerste Chinese staatsonderneming die sinds de nieuwe economische aanpak in dat land officieel met haar aandelen is gentroduceerd op de effectenbeurs van Hongkong, de bierbrouwerij Tsingtao Brewery Co Ltd, deelde mede dat de vraag van beleggerszijde naar de 272,6 miljoen ter beurze aangeboden aandelen "H' niet minder dan 110,5 keer werd overtekend.

Eerder was door Hongkongse marktanalisten de verwachting uitgesproken dat de overtekeningsfactor rond de 300 zou kunnen liggen. Tsingtao Brewery is de eerste van negen staatsondernemingen die door de regering in Peking zijn uitverkoren om door middel van een aandelenuitgifte op de effectenbeurs van Hongkong buitenlandskapitaal aan te trekken. De jongste plaatsing van 272,6 miljoen aandelen is een onderdeel van een grotere plaatsing. Van de beschikbare aandelen werd al een aantal van 45 miljoen stukken geplaatst bij de Amerikaanse bierbrouwer Anheuser-Busch. De uitgifteprijs van de aandelen bedroeg 2,80 Hongkong dollar. De beurshandel begint op 15 juli.