Wisselwoningen Lunetten ontruimd

VUGHT, 8 JULI. De laatste vier wisselwoningen in het Molukse woonoord Lunetten in Vught zijn vanochtend ontruimd.

Noemenswaardige incidenten waren er niet, hoewel de emoties bij vooral jonge Molukkers hoog opliepen. De politie, die aanvankelijk met drie man de deurwaarder vergezelde en later werd uitgebreid tot vijf man, wist de gemoederen kalm te houden. Vooral bij de ontruiming van de wisselwoning van de oud-KNIL-militair die zich tot het laatst had verzet had tegen verhuizing naar een van de nieuwbouwwoningen op Lunetten, maakte veel los. De man beriep zich op oude rechten dat niet hij maar de Staat de woonkosten moet betalen. In de nieuwbouw moeten de Molukkers ruim 300 gulden huur per maand gaan betalen. Hoewel maandag acht van de negen Molukse gezinnen alsnog hadden toegestemd in verhuizing, leverden er drie toch weer hun sleutels in bij de gemeente. Kraanwagens stonden gereed om de wisselwoningen direct na ontruiming weg te halen.