Vrouwen verhuizen uit Bijlmerbajes

AMSTERDAM, 8 JULI. In de loop van september verhuizen de vrouwelijke gedetineerden van de Bijlmerbajes in Amsterdam naar een nieuwe strafinrichting in Zwolle.

In de huidige vrouwentoren De Singel (65 cellen) komen langgestrafte mannen. Tevens worden circa twintig cellen tijdelijk “uitgeleend” aan het dr. F.S. Meijersinstituut voor tbs-patiënten. Volgens Justitie is het personeel voor de keuze gesteld in de Bijlmerbajes te blijven werken met de nieuwe, mannelijke populatie, of mee te verhuizen naar Zwolle. Ook kan men aan de slag in Heerhugowaard, waar eveneens een nieuwe vrouwengevangenis wordt geopend. Onder de personeelsleden heerst hierover het nodige ongenoegen. Deze week volgt nog overleg tussen het departement en het personeel, aldus een woordvoerder van justitie.