Northwest akkoord met verkeersvliegers

MINNEAPOLIS, 8 JULI. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Northwest Airlines, waarin de KLM een belang heeft van twintig procent, heeft na maanden onderhandelen een akkoord bereikt met de vakbonden van verkeersvliegers.

Het akkoord met de piloten voorziet in besparingen op de loonkosten ter waarde van 365 miljoen dollar over drie jaar. De verkeersvliegers krijgen in ruil voor hun concessies meer zeggenschap en een aandelenbelang in de onderneming. Eerder bereikte de luchtvaartmaatschappij onder voorwaarden een akkoord met de bonden voor cabinepersoneel en grondpersoneel. Als de directie van Northwest er in slaagt met alle bonden overeenstemming te bereiken, krijgt het personeel een aandelenbelang van in totaal 37,5 procent. Het aandeel van de KLM zal daardoor verwateren.