Lewis loopt snelste tijd op 200 meter

LAUSANNE, 8 JULI. Carl Lewis en Gail Devers hebben bij Grand Prix-wedstrijden in Lausanne getoond in vorm te zijn voor de wereldkampioenschappen atletiek in Stuttgart, die over ruim een maand beginnen. Beiden liepen een beste seizoenprestatie. Devers op de 100 meter, Lewis op de 200 meter.

Gail Devers won in 10,82 seconden. Vorige week liep de olympisch kampioene van Barcelona voor het eerst dit jaar onder de elf seconden. Die barrière werd in Lausanne ook doorbroken door de Jamaicaanse Merlene Ottey (10,96) en de Amerikaanse Gwen Torrence (10,97). Irina Privalova won de 200 meter in 22,17.

Bij de mannen werd het koningsnummer gewonnen door André Cason. De Amerikaanse kampioen versloeg Carl Lewis in een tijd van 10,04. Lewis blijf driehonderdste van een seconde achter bij zijn landgenoot, maar revancheerde zich op de dubbele afstand, die hij voor het eerst dit jaar onder de 20 seconden liep (19,99). De achtvoudige olympisch kampioen ontving voor driehonderd meter hardlopen 900.000 gulden. Kevin Young was op de 400 horden superieur. De Amerikaanse olympisch kampioen op die afstand won in een tijd van 43,37. (ANP/Reuter)