Egypte hangt groep van zeven fundamentalisten

KAIRO, 8 JULI. In Kairo zijn vanochtend zeven moslim-extremisten opgehangen die ter dood waren veroordeeld wegens aanvallen op buitenlandse toeristen in het kader van hun strijd om de Egyptische regering te ondermijnen. Bij de aanslagen werden vijf Duitse toeristen gewond. Het gaat om aanhangers van sjeik Omar Abdel-Rahman, die sinds vorige week in Amerikaanse hechtenis zit en wiens uitlevering door Kairo is gevraagd.

In Egypte zijn nu in totaal negen moslim-extremisten geëxecuteerd sinds president Mubarak hun berechting vorig jaar overdroeg aan militaire rechtbanken om de procesgang te versnellen. De executie van een naar Egyptische verhoudingen grote groep mensen weerspiegelt de vastbeslotenheid van de regering een eind te maken aan de gewelddadige campagne van moslim-fundamentalisten voor een islamitisch bewind. De campagne heeft Egyptes belangrijke toeristenindustrie zware schade toegebracht. (Reuter, AFP)