Wereldbank pleit voor andere prioriteiten in medische voorzieningen; Gezondheidszorg moet terug naar basis

ROTTERDAM, 7 JULI. Ontwikkelingslanden moeten hun uitgaven voor gezondheidszorg meer richten op elementaire medische behoeften en minder op technisch hoogwaardige medische hulp. Volgens de Wereldbank blijven financiële injecties noodzakelijk, maar kan met het bestaande budget veel worden bereikt. De Wereldbank publiceerde gisteren haar jaarlijkse World Development Report, dat dit jaar is gewijd aan de gezondheidszorg.

De fabriek heeft haar produktiviteit zo'n 25 procent weten te verhogen sinds de herinrichting, en al in het eerste jaar werd weer winst geboekt. Met haar integratie van mensen en technologie is het een modelfabriek geworden. Er willen zoveel Amerikaanse, Japanse en Europese bedrijven komen kijken dat er een maandelijkse rondleiding is ingesteld - waarvoor ook moet worden betaald.