Voorspelbare kletspraat bij drie voorlijke Ninja's

Three Ninjas. Regie: Jon Turteltaub. Met: Victor Wong, Michael Treanor, Max Elliott Slade, Chad Power. Amsterdam, City 6; Den Haag, Cineac 3; Rotterdam, Cinerama 4.

Drie jongens en een grootvader die ooit furore maakte als Ninja meester. Hun moeder vindt het prachtig dat haar vader de grote vakantie gebruikt om ze op te leiden tot kleine Oosterse vechtmachines. Hun vader keurt het af, maar hij is dan ook een westerse FBI agent en natuurlijk komt hij tot inkeer als zijn drietal uiteindelijk wel de intens gemene wapenhandelaar weet in te maken die hem steeds te slim af was.

De film die dat voorspelbare verhaaltje met veel omhaal van karatesprong, stokgevecht en quasi-diepzinnige kletspraat eromheen vertelt, heet Three Ninjas en werd ontwikkeld door een Zuidkoreaanse producent voor de westerse kinderfilmmarkt. Als regisseur zocht hij Jon Turteltaub aan, een weinig inventief televisiemaker, die van de drie jongens een onmogelijk voorlijk drietal maakte. De grootvader kreeg gestalte van Victor Wong - dat is die tweederangsacteur die altijd voor oosters getinte films wordt geëngageerd als Pat Karate Kid Morita geen tijd heeft.