Recordbedrag voor tekening Michelangelo

LONDEN, 7 JULI. Een tekening van Michelangelo is gisteren voor 4,2 miljoen pond bij Christie' verkocht. Dit is volgens het veilinghuis het hoogste bedrag dat ooit voor een tekening is betaald. Het gaat om een werk in grijs-blauw en rood krijt, voorstellende de Heilige Familie met Johannes de Doper tijdens de vlucht naar Egypte.

De in 1447 gemaakte tekening is in de vijf eeuwen van zijn bestaan slechts hoogst zelden te zien geweest. In 1836 is hij een keer geëxposeerd. Daarna is hij weer voor honderdvijftig jaar in particuliere collecties verdwenen. Hij was onder meer in het bezit van de ervan van Michelangelo en de Engelse schilder Thomas Lawrence.

De koper bij Christie's was een conservator van het Paul Getty Museum in Malibu. Het museum heeft gisteren tevens een tekening van Tiepolo aangeschaft.