Prof. In 't Veld weer naar de Erasmus

ROTTERDAM, 7 JULI. Prof.dr. R.J. in 't Veld keert terug naar de Erasmus Universiteit Rotterdam.

In 't Veld moest drie weken geleden na acht dagen aftreden als staatssecretaris van onderwijs wegens zijn vele bijverdiensten als hoogleraar. In 't Veld heeft met het college van bestuur overeenstemming bereikt over de voorwaarden voor zijn terugkeer. Het college had In 't Veld vóór zijn aantreden als staatssecretaris beloofd dat hij aan de Eramsus Universiteit mocht terugkomen, maar het college kondigde na het aftreden van In 't Veld aan te willen onderhandelen over een nieuw contract. In het oude contract was onder andere opgenomen dat de hoogleraar in de bestuurskunde met behoud van salaris een dag aan nevenwerkzaamheden mocht besteden. Beide partijen weigeren mededeling te doen over de inhoud van de nieuwe overeenkomst. In 't Veld zegt “nu te willen worden behandeld als burger en recht te hebben op privacy”. Hij heeft inmiddels zijn werk hervat.