Nieuwe impuls voor park De Flevohof

DRONTEN, 7 JULI. Het Belgische Walibi-concern, eigenaar van de Flevohof, gaat voor enkele tientallen miljoenen guldens investeren om het attractiepark in Flevoland nieuw leven in te blazen.

Directeur H. van Driem heeft gisteren plannen daartoe ter goedkeuring aan de gemeente Dronten voorgelegd. Volgens Van Driem gaat het park in de lente van 1994 weer open. Het blijft dit seizoen dicht. De Flevohof mikt op de regio, inclusief groot Amsterdam. Ook de toeristen op de Veluwe zijn een doelgroep. “De Flevohof gaat inspelen op de behoefte aan een actief dagje uit voor het hele gezin,” aldus Van Driem. Spectaculaire achtbanen, in de vorm van watervallen, moeten het komende seizoen de publiekstrekker worden. De definitieve plannen worden komend najaar bekendgemaakt. De Flevohof werd begin jaren zeventig opgezet als attractiepark waarin het publiek genformeerd werd over de land- en tuinbouw. In de loop van de jaren liep het bezoekersaantal terug van 750.000 tot 125.000 bezoekers per jaar. De Flevohof ging failliet en werd in 1992 gekocht door Walibi.