Joden overheersen in Oost-Jeruzalem

JERUZALEM, 7 JULI. Voor het eerst sinds Israel in 1967 de Arabische oostelijke sector van Jeruzalem bezette, leven er nu meer joden dan Arabieren, namelijk 160.000 tegen 155.000.

Dat heeft een onderburgemeester van de stad, Avraham Kahila, gisteren gezegd. Volgens hem is dit het resultaat van het door de regering gestimuleerde bouwprogramma in het noorden van de stad. Kahila's mededeling valt samen met de impasse in het vredesoverleg over het Midden-Oosten in Washington, waar Israel, dat Jeruzalem als zijn ondeelbare hoofdstad beschouwt, niets wil weten van de eis van de Palestijnse delegatie dat de toekomst van Jeruzalem bespreekbaar wordt. Hij zei uitdrukkelijk “de indruk te hebben willen corrigeren dat het oosten van de stad per se Arabisch gebied is”. (Reuter)