Hoesch-Krupp: nog weinig fusieplezier

Het Duitse staalconcern Hoesch-Krupp heeft in de eerste maanden van zijn bestaan nog weinig plezier beleefd van het samengaan.

In de eerste helft van dit jaar is door de combinatie weer fiks verlies geleden, evenals in 1992. Hoesch-Krupp staat hierin niet alleen, in heel Europa gaat het slecht met staalbedrijven.

In de eerste zes maanden van het jaar leed Hoesch-Krupp een verlies voor belastingen van 320 miljoen mark. Voor heel 1992 was er een verlies van 250 miljoen mark. De nieuwe combinatie ging op 8 december 1992 van start.

Krupp maakte al eerder bekend 220 miljoen mark verlies te hebben geleden. Daaruit volgt dat Hoesch 30 miljoen mark met rode inkt heeft geschreven. Beide staalconcerns hebben in 1991 beduidend beter gepresteerd. Krupp boekte toen een winst van 305 miljoen mark en Hoesch liet 127 miljoen mark winst zien.

De directie verwacht dat ook de tweede helft van dit jaar verlies zal opleveren maar gelooft dat het verlies minder fors zal uitpakken dan dat in de eerste zes maanden, vooral vanwege de kostenbesparende effecten van de fusie die dan effect zullen sorteren. In de komende jaren zou jaarlijks voor een bedrag van 500 miljoen D-mark aan fusievoordelen moeten ontstaan.