Drs. Rita Kohnstamm (55) wordt ere-doctor van de ...

Drs. Rita Kohnstamm (55) wordt ere-doctor van de Universiteit van Amsterdam wegens de betekenis van haar wetenschappelijk onderbouwde werk voor de opvoedingspraktijk, het pedagogisch en onderwijskundig denken en het maatschappelijk debat over ouderschap en omgaan met kinderen.

Met artikelen en columns in onder andere Margriet en NRC Handelsblad heeft zij tevens bijgedragen aan het voor een groot publiek toegankelijk maken van wetenschappelijke inzichten op dit vlak.

Kohnstamm studeerde van 1955 tot 1958 politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Van 1959 tot 1965 studeerde ze psychologie aan de Vrij Universiteit Amsterdam. Vijf jaar later werd Kohnstamm hoofdredacteur van Ouders van Nu, een functie die zij dertien jaar vervulde. Zij is nu hoofdredacteur van het tijdschrift Psychologie.