Busongeluk in Italië eist achttien levens

ROME, 7 JULI. Bij een busongeluk in Noord-Italië zijn gistermiddag achttien mensen omgekomen en 21 gewond.

De slachtoffers zijn allen Italianen. Na een botsing met een personenauto op een bergweg in de provincie Zuid-Tirol verloor de chauffeur van de bus de macht over het stuur. De bus stortte van een helling af een bergstroom in, ruim twintig meter lager. De slachtoffers maakten deel uit van een grote groep vakantiegangers uit Orvieto, die met vier bussen op weg waren naar een hotel in de Dolomieten voor een vakantie van twee weken die door de parochie was georganiseerd. De drie andere bussen hadden een andere route gevolgd. Volgens een reconstructie van de politie is de oorzaak van de botsing een riskante inhaalmanoeuvre van de bestuurder van de personenauto.