BUFFET IN HET ROOD (4)

Kipfiletreepjes met peperonisaus

(circa 12 porties)

1 kilo kipfilet

zonnebloem- of masolie

zout, vers gemalen peper

4 rode paprika's

1 ui

2-3 knoflookteentjes

2 deciliter droge witte wijn

Snijd de kipfilet in smalle reepjes. Verhit wat olie in een braadpan en roerbak de reepjes kip rondom lichtbruin; strooi er wat zout en peper over en laat de reepjes kip in circa 5 minuten zachtjes gaar worden. Laat de reepjes kip in een vergiet uitlekken en afkoelen.

Rooster de paprika's circa 20 minuten in een voorverwarmde oven (225 graden celsius) tot ze zacht zijn; doe de paprika's vervolgens in een afgesloten plastic zak en laat ze circa 10 minuten afkoelen. Haal de paprika's uit de zak en trek de velletjes eraf. Snijd de paprika's doormidden en verwijder de zaadbollen en -lijsten; snijd het vruchtvlees in reepjes (vang het uitgelopen sap op).

Pel de ui en de knoflookteentjes en snipper ze fijn. Verhit wat olie en fruit de uisnippers in circa 10 minuten zachtjes glazig. Fruit de knoflooksnippers even mee en roer de reepjes paprika met het opgevangen sap en de wijn erdoor. Breng het geheel al roerend aan de kook en breng de saus op smaak met zout en peper. Schep de afgekoelde kipreepjes in een lage schaal en schenk de hete peperonisaus erover. Zet de schaal afgedekt een nacht in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken.