Asbest komt vrij bij brand in Wassenaar

WASSENAAR, 7 JULI. Bij een brand in een voormalig militair complex langs de rijksweg A44 in Wassenaar is gisteravond asbest vrijgekomen.

De rijksweg werd na de brand, die aan het begin van de avond ontstond, de hele nacht afgesloten. Het asbest dat op de weg was terechtgekomen, werd in de loop van de nacht verwijderd door een bedrijf uit Rotterdam. Bij de brand deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De brandweer houdt er rekening mee dat de brand is aangestoken, aldus een woordvoerder vanmorgen. Volgens gemeente en brandweer heeft het vrijgekomen asbest geen gevaar opgeleverd voor de omgeving. Bij twee panden aan de overkant van de rijksweg worden nog monsters genomen om de hoeveelheid asbest te onderzoeken. De twee huizen, tegenover het vroegere militair complex, vatten vlam door overspringende vonken. De verspreiding van de kankerverwekkende stof is beperkt gebleven tot de directe omgeving van het leegstaande terrein van Defensie, aldus een woordvoerder.