Werkloosheid EG in mei 10,5 pct

BRUSSEL, 6 JULI. De werkloosheid in de Europese Gemeenschap is in mei met 1 procentpunt toegenomen, tot 10.5 procent van de beroepsbevolking en vergeleken met mei 1992 met een vol procent.

Volgens de jongste cijfers van het statistisch bureau van de EG Eurostat is de werkloosheid nu voor de zeventiende achtereenvolgende maand toegenomen. Eurostat voorspelt aan de hand van de economische ontwikkeling dat de werkloosheid volgend jaar zou kunnen stijgen tot 12 procent. Bij de belangrijkste handelspartners van de EG, de Verenigde Staten en Japan, is de situatie van de werkgelegenheid beter. In de VS had in mei 6,9 procent van de beroepsbevolking geen baan, vergeleken met 7,4 procent in mei 1992. In Japan was het werkloosheidscijfer sinds een jaar geleden stabiel gebleven op 2,3 procent. Behalve in het Verenigd Koninkrijk, waar de werkloosheid licht daalde, nam het aantal mensen zonder baan in alle EG-lidstaten toe.