Schaakmatch Timman-Karpov in drie steden

HAARLEM, 6 JULI. De eerste twaalf partijen van de tweekamp om de officiële wereldtitel schaken tussen Jan Timman en Anatoli Karpov zullen worden gespeeld in Zwolle, Arnhem en Amsterdam.

In Zwolle wordt de tweekamp geopend op 4 september en volgen partijen op 6, 7 en 9 september. Daarna spelen beiden in Arnhem op 11, 12 en 14 september en in Amsterdam op 17, 18, 20, 22, 23 en 25 september. De tweede helft van de match, van 3 tot 24 oktober, wordt in Oman gespeeld. Timman speelt om de wereldtitel van de FIDE, de internationale schaakfederatie. Oman heeft een prijzengeld van twee miljoen Zwitserse frank gegarandeerd. In Nederland wordt nog onderhandeld met sponsors. Short en Kasparov beginnen op 7 september in Londen aan hun strijd om de wereldtitel onder auspiciën van hun eigen bond.