Prognose GEC gaat uit van winststijging

General Electric Company (GEC), de Britse elektro- en elektronicagigant, heeft in het op 31 maart afgelopen boekjaar de winst vóór belasting zien toenemen van 829 tot 863 miljoen pond (2,46 miljard gulden).

Het bedrijfsresultaat nam licht af, maar zal dit jaar wederom groter zijn, zo is door GEC medegedeeld.

De omzet nam af van 9,44 tot 9,41 miljard pond (26,8 miljard gulden). Het bedrijfsresultaat verminderde van 702 tot 695 miljoen pond (1,98 miljard gulden) als gevolg van het aflopen van leveranties aan British Telecom.

GEC heeft een voorziening getroffen van 90 miljoen pond (257 miljoen gulden) voor de afvloeiing van personeel. Volgens GEC kan het bedrijfsresultaat dit boekjaar weer toenemen. Bij de afsluiting van het boekjaar had GEC voor 12,34 miljard pond (35,17 miljard gulden) orders uitstaan, 16 procent meer dan een jaar eerder.