Otra koopt Fins groothandelsbedrijf

De in Amstelveen gevestigde groothandelsonderneming Otra neemt de technische groothandelsdivisie van de Finse onderneming Nokia over tegen contanten.

Otra wil niet kwijt hoeveel. Het gaat om twee bedrijven, Tuottajain Kone en SLO met een gezamenlijke omzet van omgerekend 330 miljoen gulden en met 600 medewerkers.

De nieuwe aanwinst wordt vanaf 1 september 1993 in de cijfers van Otra geconsolideerd. Otra verwacht dit jaar nog geen bijdrage aan de winst.

De overneming is voor Otra een strategische investering, die haar een leidende positie op de Finse markt verschaft. Tevens betreedt Otra hiermee de Oosteuropese markt, want SLO heeft een vestiging in Estland.

Otra - waarin het Franse concern Sonepar een meerderheidsbelang bezit - behaalde vorig jaar een omzet van 2,96 miljard gulden en boekte 85,2 miljoen gulden winst.

Nokia is de grootste producent van draadloze telefoontoestellen in de wereld. Het Finse concern bezit 57 procent van de uitstaande aandelen van de Nederlandse Kabelfabrieken NKF.