ZALMSOEP TOEGESTAAN

Gepocheerde zalm met een kwakje mayonaise. Engelsen die tijdens de season voortdurend met zo'n bordje geconfronteerd worden, omdat de kok of de catering organisatie niets anders wist te bedenken kunnen er wel van braken.

Niet bekend

Vandaag iets anders met zalm: Zalmsoep

enkele zalmkoppen en graten

1 moot zalm van 300 gram

1 ui

4 tomaten

sap van 2 sinaasappels

1 eetlepel geraspte sinaasappelschil

2 laurierbladen

bieslook

olijfolie

zout, peper

Was de zalmkoppen en graten. Doe ze met de laurierbladen in een pan en giet er 1 liter water op. Breng het water aan de kook. Draai het vuur laag en trek in circa 30 minuten een visbouillon.

Bak intussen de gesnipperde ui en de ontvelde en in stukken gesneden tomaten in de olie. Voeg de sinaasappelrasp toe. Zeef de visbouillon, giet het gezeefde sinaasappelsap bij de bouillon. Verwarm de bouillon en voeg eerst de ontgrate en in stukjes gesneden zalm, en daarna de groenten aan de bouillon toe. Verwijder de laurierbladen. Dien de zalmsoep op in een diep bord en strooi er fijngeknipte bieslook op.

1 glas rum