Vrouw gewond door brief met explosief

TILBURG, 5 JULI. Een 53-jarige alleenstaande vrouw uit Tilburg is vrijdagavond ernstig aan handen, gezicht en schedel gewond geraakt toen ze een enveloppe openmaakte waarin een explosief zat.

De enveloppe was eerder die dag per post bezorgd, maar de vrouw kwam pas laat in de avond thuis. Kort daarna hoorden buren een luide knal en vonden haar hevig bloedend in de huiskamer. De Tilburgse politie heeft veertien rechercheurs op de zaak gezet. Het is voor het eerst dat de Tilburgse politie met een aanslag als deze te maken krijgt. Tot vanmorgen was er nog geen spoor gevonden dat leidt tot de daders(s). Ook over het motief van de aanslag was toen nog niks bekend. De vrouw, die van Nederlandse afkomst is, had een uitgebreide familie- en kennissenkring. De politie was vanmorgen bezig met het ondervragen van die kringen. De vrouw ligt in zorgwekkende toestand in een ziekenhuis.