Foto: EINDHOVEN - Hoewel er zelfs voor de meest ...

Foto: EINDHOVEN - Hoewel er zelfs voor de meest fervente aanhangers vorig seizoen weinig te genieten viel bij PSV, werd de eerste training van de onttroonde kampioen vanochtend op het trainingscomplex De Herdgang bijgewoond door een groot aantal bezoekers. De nieuwsgierigheid ging vooral uit naar het optreden van de nieuwe trainer Aad de Mos, samen met zijn secondanten Willy van der Kuylen en Ernie Brandts. PSV trainde zonder Romario die nog in Rio de Janeiro verblijft.

Voorzitter Jacques Ruts ontkende dat de transfer van de Braziliaan naar FC Barcelona nagenoeg rond is. Vanuit Catalonie komen echter berichten dat PSV en de club van Cruijff een akkoord hebben bereikt over de transfersom. In totaal zou het gaan om iets meer dan tien miljoen gulden. Een gedeelte van het bedrag krijgt PSV uitbetaald in de vorm van recettes van vijf oefenwedstrijden van Barcelona. Als een van de weinigen keek Hans van Breukelen nog even terug op de turbulente gebeurtenissen van afgelopen maanden. “Er zijn mensen beschadigd. Dat vind ik te betreuren. Hans Westerhof en Frank Arnesen hadden nooit op deze wijze mogen worden afgezet. Al jaren klinkt hier de roep om Aad de Mos. Nu hij er is, zal hij het ook moeten waarmaken.” Op de eerste training ontbraken vanochtend verder Adri van Tiggelen, die pas in september weer inzetbaar is door een scheenbeenblessure en Kalusha die nog in Zambia verblijft voor een interland. (Foto Michael Kooren)