Dodental van ramp in Filippijnen op 315

BOCAUE, 5 JULI. Het dodental als gevolg van de ramp in de Filippijnse plaats Bocaue met een varende processie op een rivier ten noorden van Manila is opgelopen tot 315.

Volgens de politie zijn er al 285 lijken geborgen van mensen die verdronken toen de boot vrijdag kapseisde. Dertig mensen worden nog vermist maar volgens de politie is het zo goed als zeker dat ook dezen het leven bij de ramp hebben verloren. In de Filippijnen is onmiddellijk na het ongeval een discussie ontstaan over de gebrekkige veiligheid die bij het religieuze festival, waarvan de varende processie deel uitmaakte, in acht was genomen. De varende processie is een jaarlijks terugkerende gebeurtenis waarbij de bevolking de ontdekking van een legendarische crucifix in de rivier herdenkt. (AP)