Bollegraf/Nijssen te zwak in dubbelfinale

LONDEN, 5 JULI. Ook dit jaar mocht een Nederlands paar zich in de royal box vervoegen voor het in ontvangst nemen van twee zilveren schaaltjes ter grootte van een onderzetter.

Het was de helft van de prijs, de andere helft was bijna 80.000 gulden, voor Manon Bollegraf en Tom Nijssen na de finale van het gemengd dubbel, waarin zij met 3-6 4-6 verloren van Mark Woodforde en Martina Navratilova. Vorig jaar waren het Elting en Oremans, die de eindstrijd verloren van Suk (binnenkort weer dubbelpartner van Nijssen) en Neiland.

Een Nederlands dubbelpaar heeft nog nooit op Wimbledon gewonnen. De keren dat Betty Stöve zeevierde (in '78 en '81) deed ze dat met de Zuidafrikaan Frew McMillan. “Het is natuurlijk jammer als je er zo dicht bij komt. Maar eerlijk is eerlijk; zij waren gewoon beter dan wij”, zei Manon Bollegraf.

Woodforde vormde zaterdag al met Woodbridge de winnende combinatie in het mannendubbel. Voor Martina Navratilova was het de achttiende Wimbledontitel. “Met twee linkshandigen tegenover ons was het erg moeilijk”, vond Bollegraf. “Als je niets tegen de service kunt uitrichten, kom jezelf wel erg onder druk te staan.” Beiden verloren eenmaal hun opslag. Bollegraf in de eerste set, Nijssen in de tweede.

Voor het Nederlands dubbel dat kan bogen op overwinningen bij de US open en Roland Garros, was het een eerste optreden op het centrecourt van Wimbledon. “We hebben laten zien, dat we met de besten mee kunnen”, vond Nijssen.