Bill Frisell

Bill Frisell: Have a little Faith (Elektra Nonesuch 7559-79301-2) Distributie: Warner

Een muzikaal portret van Amerika, dat moet gitarist Bill Frisell voor ogen hebben gestaan bij het maken van Have a little Faith. Amerika op zijn allerbreedst, met wit en zwart, rijk en arm, elitair en volks, oecumenisch bij elkaar. Het resultaat is een super-eclectisch produkt vol grillige wendingen. Op papier lijkt het om een jongensverhaal te gaan, dat beginnend bij Billy the Kid van Aaron Copland en via Frisells eigen Billy in Prison uitkomt bij de traditional Billy Boy. Het echte bindende element tussen de achttien stukken op deze cd is natuurlijk de allesomvattende liefde van Bill Frisell. Want wat hebben Charles Ives en Bob Dylan muzikaal met elkaar gemeen? En bluesartiest Muddy Waters met John William Sousa, de koning van de marsmuziek? Wie niet als Frisell zo'n enorm groot hart heeft, zal waarschijnlijk slechts delen van deze plaat waarderen. De een zal snotteren bij Frisells jankerige uithalen in Madonna's Live to Tell, een ander verrast opveren bij No Moe van saxofonist Sonny Rollins. Of Bill Frisell het live even "breed' ziet, moet op 11 juli blijken op het North Sea Festival. Bassist Kermit Driscoll en meesterdrummer Joey Baron zijn er dan ook weer bij.

Bill Frisell: Have a little Faith (Elektra Nonesuch 7559-79301-2) Distributie: Warner

    • Frans van Leeuwen