"Pest-actie' wekt woede van B en W

DEN HAAG, 3 JULI. Burgemeester en wethouders van Den Haag vinden dat de ambtenarenbonden met hun "pest-actie' misbruik maken van hun actierecht.

Het college overweegt de rechter in te schakelen als de actie overlast gaat veroorzaken. De bonden hebben donderdag de straten waar de leden van het Haagse college wonen tot "besmet gebied' verklaard. De straten worden niet geveegd en de komende maanden zal geen onderhoud worden gepleegd aan de groenvoorzieningen. In de straten zijn borden geplaatst met de tekst: "CAO-pest, besmet gebied voor gemeente-ambtenaren'. B en W vinden dat de bonden de “grenzen van de betamelijkheid” overschrijden omdat de actie zich niet richt op de gemeente als één van de overheidswerkgevers, maar op individuele personen. De bonden noemen het een “ludieke actie”, die het doel heeft de leden van het college eraan te herinneren dat er nog een probleem moet worden opgelost.