TOEMIS TERONG

Een Indisch groentegerecht.

Voor 4 personen:

2 middelgrote aubergines

3 - 4 tomaten

3 sjalotten of 2 uien

3 teentjes knoflook

1 rode peper of 1 - 2 theelepels sambal

4 eetlepels olie

1 theelepel trassi

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel suiker

1 schijfje laos of 1/2 theelepel laospoeder

3 salamblaadjes

1 klein bouillonblokje of zout

Het is een kwestie van smaak of u de aubergines schilt of niet. Snijd ze in ieder geval in dunne plakken. Verdeel de tomaten in partjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Snijd de peper fijn (met zaadjes als u van pittig houdt; anders zonder). Verhit de olie en fruit daarin de snippers sjalot, knoflook en peper zo'n drie minuten lang. Roer er de overige ingrediënten door, als laatste de aubergine en tomaat. Laat het gerecht 20 minuten op de laagste stand van het vuur sudderen. Geregeld omscheppen. Het gerecht hoort droog te zijn, zo vinden Indische mensen, maar diegenen onder ons die enige smeugheid prefereren kunnen, tijdens de bereiding, anderhalve deciliter water door het gerecht roeren.

    • Annelène van Eijndhoven