Sport; Onderzoek & Prijsvraag

Voetballen is stom. 22 mannen rennen achter een bal aan en moeten 'm tussen twee palen schoppen.

Als dat lukt zijn elf van die mannen zo blij dat ze elkaar gaan zoenen. Schaken is net zo stom. Er staan houten poppetjes op een bord en het ene poppetje mag alleen recht lopen en het andere schuin en het is pas afgelopen als een van die poppetjes helemaal geen kant meer op kan. Alle sporten zijn eigenlijk stom. Of niet? Een heleboel volwassenen en een heleboel kinderen sporten. Waarom? Wat is er zo leuk aan sport? En waarom is de ene sport leuker dan de andere? Daarover gaat dit onderzoek. De Kinderpagina wil alles over sport weten. Beantwoord daarom de volgende vragen en stuur ze aan ons op:

Welke sporten doe je? En waarom? Doe je die sport alleen of doe je dezelfde sport als je broertjes en zusjes, vader en moeder, vriendjes en vriendinnetjes?

Zijn er sporten waar je een ontzettende hekel aan hebt?

Ben je goed in sport? Ben je in de ene sport beter dan in de andere? Heb je weleens wat gewonnen? Wil je later sporter van beroep worden?

Hoe vaak sport je? Een keer per week of veel vaker? Doe je die sport alleen onder begeleiding, op school of op een club? Of sport je ook thuis en op straat?

Ga je wel eens naar een sportwedstrijd kijken als je zelf niet meedoet, bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd in een stadion? Kijk je wel eens naar sport op de televisie?

Wie is je sportidool? Ruud Gullit of Marco van Basten, Andre Agassi of Richard Krajicek? Doet je idool dezelfde sport als jij?

Er is aan dit onderzoek ook een prijsvraag verbonden. Wie het beste uitlegt waarom de sport die hij/zij doet zo leuk is, krijgt een prijs die hij/zij voor zijn sport kan gebruiken. Het moet niet te gek zijn natuurlijk. Als je paard rijdt, krijg je geen paard, maar bijvoorbeeld een cap. En als je zwemt geen zwembad maar een wedstrijdbadpak of -zwembroek. Je mag ook een tekening maken over sport.

Stuur je antwoorden en tekeningen voor 23 juli naar Onderzoek Sport, Kinderpagina NRC Handelsblad, Paleisstraat 1, 1012 RB in Amsterdam. Zet je naam, adres en leeftijd op je brief en op je tekening.