Rabobank.

Rabobank

In de krant van 17 juni stond een bericht over de Rabobank die nog steeds zakelijke contacten onderhoudt met de zogenoemde "Johan Cruijff van de Zeeuwse financiële wereld', de 44-jarige C. uit Sluis. C. is in België veroordeeld wegens frauduleuze valuta-transacties en is aangeklaagd wegens lidmaatschap van de criminele organisatie van de vermoorde Klaas Bruinsma. In september 1991 echter zag de officier van justitie van verdere vervolging af omdat er onvoldoende aanwijzingen waren dat C. banden met de organisatie van Bruinsma had.

Eerste Wereldoorlog

In tegenstelling tot een mededeling in het artikel Film en de Eerste Wereldoorlog op de filmpagina van woensdag 30 juni is het wetenschappelijk gedeelte van de gelijknamige conferentie in Amsterdam (5-11 juli) wel voor het publiek toegankelijk. Entreebewijzen zijn te reserveren op maandag en dinsdag bij de conferentiebalie in het Nederlands Filmmuseum (tel. 020-5891403) en daarna via de Universiteit van Amsterdam (tel. 020-5252690).