President Salvador vervangt legertop

SAN SALVADOR, 2 JULI. President Alfredo Cristiani van El Salvador heeft gisteren de vier hoogste officieren van het leger vervangen, onder wie minister van defensie René Emilio Ponce.

Een door de Verenigde Naties ingestelde "commissie van de waarheid' had de vier, samen met 102 andere militairen, beschuldigd van schending van de rechten van de mens tijdens de twaalf jaar durende burgeroorlog. De instelling van de commissie maakte deel uit van de vorig jaar gesloten vredesovereenkomst van vorig jaar tussen de regering en de voormalige linkse guerillabeweging FMLN. Ponce zou onder andere verantwoordelijk zijn voor de moord op zes Jezutische priesters, hun huishoudster en haar dochter in 1989. De militairen hadden aanvankelijk geweigerd af te treden. (AFP, Reuter)