Calcio zwicht voor geld van tv-zenders

ROME, 2 JULI. De Italiaanse voetbalcompetitie is gezwicht voor het geld van de tv-zenders.

Het komende seizoen wordt een wedstrijd per week op zondagavond gespeeld, die zonder concurrentievervalsing rechtstreeks op Telepiù 2 (abonnee-tv) kan worden uitgezonden. Eén wedstrijd van de Serie B gaat om dezelfde reden naar de zaterdagavond. Het resterende programma wordt op zondagmiddag afgewerkt. Gedurende de laatste zes competitiedagen worden de Italiaanse duels wel op hetzelfde tijdstip gespeeld.

De veranderingen vloeien voort uit de nieuwe contracten die de voetbalbond voor drie jaar heeft gesloten met Telepiù 2 en de staatszender Rai. De tv-rechten leveren de clubs per jaar 235 miljoen gulden op. De Rai betaalt de voetbalbond ongeveer 175 miljoen gulden per jaar voor de samenvattingen van de competitiewedstrijden. Dit bedrag wordt verdeeld over de 38 clubs in de Series A en B. Telepiù 2 betaalt de bond bijna zestig miljoen gulden voor de wedstrijden op zaterdag- en zondagavond.