Alcoholvergiftiging bij éénjarig kind

UTRECHT, 2 JULI. Een 24-jarige man uit Capelle aan den IJssel heeft bekend dat hij zijn éénjarige zoontje met alcohol heeft willen vergiftigen.

Het jongetje werd op 10 juni met ernstige ziekteverschijnselen in een Utrechts ziekenhuis opgenomen. Pas zes dagen later stelden artsen vergiftiging door alcohol vast. Op dat moment had het slachtoffer nog een promillage van 4,1. Het kind is inmiddels aan de beterende hand. De vader verkeert vermoedelijk in ernstige psychische nood, aldus de Utrechtse politie. Volgens het Nationaal Vergiftigingen Informatiecentrum in Bilthoven is een promillage van 4,1 erg hoog. Over eventuele blijvende gevolgen voor een kind van die leeftijd kon een woordvoerder van het centrum niets zeggen, maar hij noemde de kans op lever- en hersenbeschadiging zeker niet uitgesloten.