Ryclef Rienstra directeur van nieuwe Filmfonds

AMSTERDAM, 1 JULI. Ryclef Rienstra is benoemd tot directeur van de nieuwe stichting Nederlands Fonds voor de Film.

Het bestuur van de stichting onder voorzitterschap van mr.L.Spigt deelde dat gisteravond mee aan een vergadering van Nederlandse filmmakers, verenigd in de groep "Filmers '93'. Het Fonds verdeelt de overheidssubsidie voor Nederlandse filmprodukties in alle genres.

Rienstra, die nu secretaris-generaal is van het in Straatsburg gevestigde coproduktiefonds Eurimages, was daarvoor de eerste directeur van het in 1983 opgerichte Fonds voor de Nederlandse Film. Dit oude Filmfonds zal, evenals het Productiefonds, nog dit jaar verdwijnen om plaats te maken voor het nieuwe fonds. Het is de bedoeling dat Rienstra uiterlijk per 1 november aantreedt als directeur.