Drie doden bij Palestijnse aanslag in Israel

TEL AVIV, 1 JULI. Twee Palestijnse terroristen die een Israelische auto in Jeruzalem hadden gekaapt zijn vanmorgen bij een wegversperring door de politie gedood. Ook de joodse vrouw die door de Palestijnen was gedwongen hen in de richting van Bethlehem te rijden, werd tijdens deze schietpartij gedood. De auto, een Renault 5, ging in vlammen op. Vanuit de auto wierpen de Palestijnen nog handgranaten naar de politiebarricade.

De gewapende Palestijnen hadden zich van de auto meester gemaakt nadat ze eerst een aanslag hadden gepleegd in een autobus voor het hoofdkwartier van de nationale politie in Oost-Jeruzalem. Met een M-16 geweer en hoogstwaarschijnlijk ook met een pistool verwondden de Palestijnen vier inzittenden van de bus, onder wie de chauffeur. Daarna sloegen ze met de gestolen auto op de vlucht.

De spectaculaire aanslag in Jeruzalem leidde tot andere incidenten in Jeruzalem, waarbij gewapende joden onder andere schoten op Palestijnen. Op zijn minst vijf Palestijnen werden daarbij gewond. President Chaim Weizman deed vanmorgen via radio Israel een beroep op de inwoners van Jeruzalem het hoofd koel te houden en zich niet op Palestijnen af te reageren.

In Israel wordt verondersteld dat leden van een fundamentalistische Palestijnse organisatie, Hamas of de Islamitische Jihad, de aanslag vanmorgen hebben uitgevoerd.