BUFFET IN HET ROOD (3)

Tomaten-broodtaarten

(circa 12 porties)

1 kilo kerstomaatjes

1 bos (circa 40 gram) basilicum

1 groot Marokkaans of Turks plat brood

400 gram grof geraspte belegen Goudse kaas

3 deciliter crème frache

3 eieren

75 gram (liefst vers) geraspte Parmezaanse kaas

zout, vers gemalen peper

Was en halveer de tomaatjes. Was en droog de basilicum en trek de blaadjes van de stelen. Snijd het platte brood als een broodje doormidden en verdeel de basilicumblaadjes over beide snijvlakken van het brood (houd enkele mooie toefjes achter voor de garnering). Strooi de geraspte Goudse kaas over de basilicum.

Klop de crème frache los met de eieren en de Parmezaanse kaas, voeg naar smaak zout en peper toe. Verdeel het roommengsel over de beklede broodhelften en leg de gehalveerde tomaatjes met de bolle kant naar onderen erop; bestrooi de tomaatjes met wat zout en peper. Bak de broodtaarten gaar in circa 30 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden celsius). Garneer de taarten met de achtergehouden toefjes basilicum en serveer ze lauwwarm of koud.