Tachtig man extra marechaussee

DEN HAAG, 30 JUNI. Minister Hirsch Ballin (justitie) heeft besloten tachtig man extra marechaussee voor de bestrijding van de grensoverschijdende criminaliteit in te zetten.

Dat blijkt uit een brief die hij gisteren aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. De minister komt met zijn besluit tegemoet aan een oude wens van de Tweede Kamer. Het CDA eiste vorige week tijdens een debat over het Akkoord van Schengen dat een motie, die vorig jaar door de Kamer is aangenomen, moet worden uitgevoerd. CDA-kamerlid De Hoop Scheffer sprak van een “grote politieke boosheid” over het uitstel. In de brief zegt Hirsch Ballin toe begin 1994 de dertig man in te zetten die tijdens de behandeling van de prioriteitennota in mei al waren toegezegd. In 1994 zal dat aantal oplopen tot tachtig man.