Drugslijn opgerold

AMSTERDAM, 30 JUNI. Het bureau Georganiseerde Criminaliteit en Drugs van de politie in Amsterdam heeft vorige week woensdag een drugslijn tussen Turkije en Amsterdam opgerold.

In verband hiermee zijn zeven personen gearresteerd en zijn 25 kilo herone en drie vuurwapens in beslag genomen. De organisator en financier van de drugslijn is voortvluchtig. De zeven arrestanten zijn vrijdag voorgeleid aan de officier van justitie. Het recherche-onderzoek naar de drugslijn was gericht op een pand aan de Achillesstraat, waar de drugs zouden zijn opgeslagen. Vorige week woensdag viel de politie het pand binnen. In een commode werd tussen babykleertjes 15 kilo herone gevonden. Ook werden twee vuurwapens aangetroffen. De 30-jarige hoofdbewoner van het pand en zijn vrouw werden ingerekend.