Bologna gered, Perugia teruggezet

ROME, 30 JUNI. Bologna, in het verleden zevenvoudig voetbalkampioen van Italië, is van een faillissement gered door een consortium van van rijke, locale zakenmensen. De groep kocht de naar de derde divisie afgedaalde club voor ongeveer tien miljoen gulden tijdens een openbare verkoop.

De strafcommissie van de Italiaanse voetbalbond heeft Perugia teruggezet naar de Liga C, de derde klasse en voorzitter Gaucci voor drie jaar geschorst. De club was in het afgelopen seizoen gepromoveerd naar de tweede divisie. De strafcommissie onderzocht een aanklacht over paardenfokker Gaucci die een scheidsrechter had proberen om te kopen door hem een paard cadeau te doen. De commissie oordeelde dat er een "niet normale' relatie bestond tussen de voorzitter en de scheidsrechter. (Reuter)