Audatex Nederland verdubbelde winst

Audatex Nederland te Zeist heeft in 1992 zijn omzet met 33 procent zien stijgen tot 16 miljoen gulden en boekte een winstverdubbeling.

Het netto resultaat steeg van 1,1 miljoen tot 2,2 miljoen gulden. Audatax werd in 1981 opgericht door verschillende branche-organisaties, zoals verzekeringsbedrijven, autoschade-experts, ANWB, Bovag, Focwa en RAI. Het Zeister bedrijf exploiteert het Audatex-systeem, een geautomatiseerd computer-netwerksysteem dat gebruikers in staat stelt om snel en nauwkeurig de omvang van een autoschade vast te stellen. Nadat de schade in detail is vastgesteld, worden de gegevens ingevoerd en door het computersysteem verwerkt. In het systeem zijn gegevens opgeslagen van bijna 4 miljoen onderdeelnummers en -prijzen van vrijwel alle automerken en -modellen. Een in Duitsland staande centrale computer berekent de schade binnen enkele minuten, waarna de reparateur met de herstelwerkzaamheden kan beginnen. Audatex heeft 44 mensen in dienst.