Amsterdamse Waag voor kinderboeken

AMSTERDAM, 30 JUNI. Het Reclamemuseum heeft zich teruggetrokken als kandidaat voor het huren van de Waag op de Amsterdamse Nieuwmarkt.

Het Kinderboekencentrum maakt nu een grote kans de nieuwe huurder te worden. De strijd om het oudste niet-kerkelijke monument van de hoofdstad werd de laatste maanden vooral tussen die twee gevoerd. Volgens L. Blankestein van het Reclamemuseum had de kandidatuur voor het museum niet veel zin meer. “Het was duidelijk dat de voorkeur van de gemeente uitgaat naar het Kinderboekencentrum. De keuze was eigenlijk al gemaakt.” Ruim honderd kinderen demonstreerden vorige week op de Nieuwmarkt voor de komst van het Kinderboekencentrum. Over twee weken beslist de gemeenteraad wie de nieuwe huurder wordt. Als het centrum kan garanderen vijf jaar lang de huur te kunnen betalen, wordt het de nieuwe gebruiker.