Administratie ingenomen van Blankestijn BV

UTRECHT, 30 JUNI. Medewerkers van de FIOD, de bedrijfsvereniging BVG en de politie hebben vorige week huiszoeking verricht bij het particulier opleidingsinstituut Blankestijn BV in Utrecht.

Het instituut wordt verdacht van onregelmatigheden in de loonadministratie en van premie-ontduiking. Tijdens de huiszoeking is een deel van de administratie in beslag genomen. De misstanden zouden betrekking hebben op de jaren 1992 en 1993. Instituut Blankestijn BV verzorgt opleidingen voor het staatsexamen MAVO, HAVO en VWO. In een strak programma wordt in één jaar tijd het onderwijs van de laatste twee schooljaren aangeboden. De opleiding kost dertigduizend gulden per jaar en telt op het moment 25 full-time medewerkers en zo'n honderd leerlingen. Oprichter en directeur A. Blankestijn bevestigt dat vorig jaar ongeveer tien medewerkers als gevolg van een plotselinge terugloop in de aanmeldingen tijdelijk een gedeeltelijke WW-uitkering hebben ontvangen.