Politie treft vecht-arena en "illegale' pitbulls aan

LANGERAK, 29 JUNI. Agenten van het regiokorps Zuid Holland Zuid hebben gisteren in een woning in Langerak vijf niet-geregistreerde pitbull terriërs in beslag genomen die werden gebruikt voor het houden van hondengevechten.

De pitbulls zijn door de politie ontdekt tijdens een surveillance. Al eerder was het de politie opgevallen dat in het huis pittbulls werden gehouden. Het bezoek van de agenten gisteren was gepland om te zien of de dieren aan de sinds 22 juni gestelde wettelijke eisen voldeden. Ze moeten sindsdien getatoeëerd en gecastreerd zijn. Volgens omwonenden liepen de honden geregeld los over het erf. In de schuur achter het huis trof de politie een ingerichte vechtarena aan.

Niet bekend

De eigenaar van de honden moet op 13 juli voorkomen bij de politierechter in Dordrecht. Op de zolder van de schuur trof de politie verder een hennepkwekerij aan met 144 planten. Bij verdere huiszoeking werd nog een klein model jachtgeweer aangetroffen. De man wordt vervolgd op grond van overtredingen van de Welzijn- en gezondheidswet dieren, de Opiumwet en de Vuurwapenwet.