Lotto-jackpot van 5,4 mln gulden, omzet vergroot

DEN HAAG, 29 JUNI. Een inwoner van Weesp heeft afgelopen weekeinde de Lotto-jackpot van 5,4 miljoen gulden gewonnen.

Het is de grootste geldprijs die ooit in Nederland is uitgekeerd. De Lotto denkt dit jaar de omzet te vergroten naar 250 miljoen gulden tegen 160 miljoen vorig jaar. De stichting Nationale Sporttotalisator, heeft dit gisteren bekendgemaakt. Het prijzenbedrag was de afgelopen weken sterk opgelopen doordat een aantal keren de hoofdprijs niet werd gewonnen. Dankzij het nieuwe gokspel Lucky Ten (met zes dagen per week een trekking) en door het groeien van de lottohoofdprijs, doen veel meer mensen mee aan de kansspelen. Afgelopen week deden 687.000 goklustigen een voorspelling over de val van de balletjes. Het systeem met een oplopende jackpot werd in december gentroduceerd.