Zeker zeven doden bij rellen in Nepal

KATHMANDU, 28 JUNI. Bij ongeregeldheden in de Nepalese hoofdstad Kathmandu zijn de afgelopen dagen ten minste zeven mensen om het leven gekomen.

Volgens onofficiële kringen bedraagt het dodental zelfs al twintig. De onrust ontstond toen de communistische partij van het land vrijdag een staking uitriep uit protest tegen de weigering van de regering een onderzoek in te stellen naar de dood van twee van haar leiders. Deze verloren op 16 mei het leven bij een verkeersongeluk, maar de partij vermoedt dat het hier een aanslag betrof. De regering van premier Girija Prasad Koirala weigerde echter op het verzoek in te gaan. Tijdens een rumoerige betoging van aanhangers van de communisten opende de politie zaterdag het vuur op de menigte, waarbij de eerste doden vielen. Ondanks een uitgangsverbod bleef het ook daarna onrustig. (AFP)